středa 21. ledna 2015

Nové komunitné centrum v Roškovciach

V útorok 9. decembra 2014 bolo v Roškovciach (okr. Levoča) slávnostne otvorené komunitné centrum Člověka v tísni. Organizácia Člověk v tísni sa tak po ôsmich rokoch komunitnej práce v obci dočkala vlastných priestorov.
Komunitné centrum je postavené na pozemku Základnej školy Spišský Hrhov, prevádzkujúcej v Roškovciach svoju pobočku. Vnútorné vybavenie centra bolo vytvorené v spolupráci so študentami architektúry, ktorí sa po skončení svojej práce zhodli na tom, že ide o najkrajšie komunitné centrum v strednej Európe.
Deti, navštevujúce komunitné centrum si pre hostí pripravili program, počas ktorého recitovali a spievali vianočné koledy, v podkrovných priestoroch centra sa premietali filmy, vytvorené miestnou mládežou a fotografie z bohatej histórie centra.

Medzi hosťami podujatia bolo možné stretnúť starostu obce Doľany, pod ktorú Roškovce spadajú, starostu obce Spišský Hrhov, zástupcu spoločnosti ENEL Slovensko, ktorá podporuje architektonické programy Člověka v tísni, ako aj členov organizácie Architecture for Humanity, ktorá financovala výstavbu budovy a architektov, ktorí vložili svoj čas a energiu do uskutočnenia tejto stavby.
Slávnostné otvorenie vyvrcholilo návštevou miestneho kaplana, ktorý vysvetil nové priestory a poprial všetkým pracovníkom aj návštevníkom veľa úspechov.
Komunitné centrum prevádzkuje Člověk v tísni v Roškovciach od roku 2006. Je otvorené najmä deťom a mládeži, ktorí sa tu môžu zúčastňovať na vzdelávacích a voľnočasových aktivitách, ale poskytuje svoje služby aj dospelým obyvateľom obce.

Tomáš Mačo, Štefan Mirga, Roškovce

1 komentář:

  1. dobrý deň
    Ja som kelvine peters
    Ja som na vaše služby pre všetky vaše pôžičky naliehavo potrebujú alebo začať projekt.
    Sme tu pre vás.
    S nami je bezpečnejšie!
    E-Mail: sospepfinance@gmail.com

    OdpovědětVymazat