středa 21. ledna 2015

Mládež z Keceroviec a okolia podporila zbierku Hodiny deťom

K účasti na zbierke Hodina deťom sme boli oslovení priamo Nadáciou pre deti Slovenska, ktorá podporila viaceré projekty nášho Združenia pre lepší život, ktoré pôsobí v Kecerovsko- olšavskom mikroregióne. A tak vznikla myšlienka, či by sme sa aj my nezapojili do zbierky nielen v meste Košice, ale aj v našom okolí. Pre túto akciu sa nám podarilo poskladať partiu zo všetkých obcí, kde pôsobíme – Keceroviec, Rankoviec, Vtáčkoviec a Boliarova.

28. novembra 2014 sme najskôr začali so zbierkou v obci Vtáčkovce, kde sme navštívili obecný úrad, školy ako aj miestných. Nasledne sme sa presunuli do obce Kecerovce, kde sme získali príspevky od pracovníkov v komunintom centre, základnej škole ako i v materskej škole.  Potom sme zašli za súkromnými podnikateľmi a nakoniec sme sa zastavili na obecnom úrade. V poobedňajších hodinách sme prišli do Košíc. Zbierku sme zahájili v nákupnom centre Aupark, kde nám takmer nik neprispel. Presunuli sme sa teda do ulíc Košíc – na Hlavnú ulicu. Tu sa nám podarilo vyzbierať príspevky od 7 ľudí. Stretli sme sa aj s takými, ktorí vraveli, že sme podvodníci, aj keď sme ukázali potvrdenie z Ministerstva vnútra. Šli sme sa zohriať do Tesca odkiaľ nás tiež vyhodil SBS-kár s tým, že sme opätovne boli označení za podvodníkov.  Boli sme z toho trošku smutní ale čo už :) .
Opäť sme sa vybrali do ulíc, oslovovali sme ľudí ale aj tak nám nechceli prispieť a vyhovárali sa na to, že oni darujú peniaze prostredníctvom účtov, cez bankomaty, poštové poukazy a cez darcovskú SMS.
Nuž sme viac menej dobití a bez energie  odišli do cukrárne Aida, kde sme náš neúspech osladili chutným dezertikom a kofolou. Nakoniec mi nič iné neostáva povedať, že napriek nie veľkému úspechu to bola jedna z dobrých teambuildingových aktivít. Aj keď sme vyzbierali niečo cez 40 Eur, myslím si, že sa vôbec nemusíme hanbiť za to, že sme sa podujali k tejto milej a atraktívnej udalosti a ostáva veriť, že o rok vyzbierame viac.

Róbert Géza, Kecerovce 

Žádné komentáře:

Okomentovat